کد قالب کانون انواع سبک معماری

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان کانون فرهنگی وهنری کریم اهل بیت شهر سلامی و آدرس kanoonemamhassan24.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 910
بازدید دیروز : 25
بازدید هفته : 941
بازدید ماه : 15224
بازدید کل : 41979
تعداد مطالب : 2939
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1

نویسنده : مهدی احمدی واکبر احمدی
تاریخ : سه شنبه 29 فروردين 1402

انواع سبک معماری 

سبک به ما کمک می‌کند تا تشخیص دهیم یک بنا در چه زمانی و به چه منظوری احداث شده است. سبک‌ معماری تغییرات قابل ملاحظه‌ ای در طول زمان داشته و گاهی نیز سبک‌ های قدیمی‌ تر احیا شده‌ اند. این سبک‌ ها دارای دو عنصر کلیدی هستند: جزئیات تزئینی و ترکیب و چینش کلی بنا. به طور مثال، هم معبد یونانی و هم کلیسای گوتیک دارای شیروانی نوک‌ تیز هستند اما کلیسای جامع از نظر ظاهر و قرار گیری شیروانی‌ ها و جزییات دیگر مانند مشبک‌ ها و پشت‌ بند ها به راحتی از معبد قابل تشخیص است. انواع سبک‌ معماری در برگیرنده‌ ی جزییات دقیق ساختمان‌ ها، ویژگی‌ های کلیدی بناها و هویت‌ شناسی تاریخی از یونان باستان تا به امروز است. انواع سبک‌ های معماری در دوره‌های مختلف، کارکرد و مصالح را به عنوان اجزای دستور زبان معماری می‌توان لحاظ کرد.

سبک معماری بومی چیست ؟

سبک معمار بومی ، روش طراحی عمومیت یافته‌ ای است که از سبک معماری مردمی زائیده شده است و می‌توان آن را شکل پیشرفته‌ ی معماری طبیعی یک خطه‌ ی معین به حساب آورد که در ارتباط با آب و هوا، فرهنگ و مصالح ساختمانی بیان می‌گردد. «مقیاس» در این معماری عاملی تعیین‌ کننده‌ ی است. معماری بومی با مردم همزاد و با محیط همساز است. این معماری بیش از آن‌ که در خور تحسین باشد شایسته‌ ی دوست داشتن است.

معرفی سبک معماری دیکانستراکشن

یکی از سبک‌ های خارق‌ العاده‌ در معماری قرن بیستم که ابتدا در اواخر سال‌های ۱۹۸۰ در لس‌ آنجلس، کالیفرنیا و اروپا به عرصه‌ی ظهور رسید سبک معماری دیکانتسراکشن است. هنر آوانگارد پست‌ مدرنیستی که از طریق طراحی رایانه‌ ای در صنعت هوا فضا خلق شد؛ در تضاد با هندسه‌ ی منطقی و منظم معماری کلاسیک است زیرا رویکر‌د های غیرخطی در طراحی ترجیح داده شده و سازه‌ی نمای بیرونی کاملا تحریف شده است. یکی از پروژه‌های معروف و دیدنی معماری قرن بیستم سبک معماری دیکانستراکشن توسط فرانک گری طراحی شده است. از آن جمله‌اند سایر معماران در این سبک، دانیل لیبسکیند، کولهاوس، ‌برنارد چومی .برخی آثار مشهور سبک دیکانستراکشن عبارت است از ساختمان ملی هلند(پراگ)، موزه‌ی گوگنهایم بیلبائو، پروژه‌ تجربه‌ی موسیقی(سیاتل)، کتابخانه‌ مرکزی سیاتل. مشخصه‌های دیکانستراکشتن شامل تکه تکه شدن سطوح، اشکال غیرخطی و تحریف‌ شده‌ای است که به نظر می‌ رسد عناصر تشکیل‌ دهنده به طور عمدی در تضاد در یکدیگرند و مخالف با عقاید سنتی‌ هماهنگی و تداوم هستند.

جدیدترین سبک معماری اروپایی

در عصر معاصر، طراحی‌ های خلق شده توسط معماران در برگیرنده‌ی سبک‌ معماری متنوعی است. با دور شدن از اصول طراحی معماری مدرن قرن بیستم، معماری امروز دارای ویژگی‌ های دوستدار محیط‌ زیست، مردمی و خلاق است و برخلاف معماری مدرن، معماران معاصر در جستجو ی سبک و سیاق منحصر به فردی برای ساختمان‌ های امروزی هستند. به این دلیل که سبک‌ های معماری امروز بسیار متنوع و متعدد هستند، بسیار دشوار است که به تعریف رسمی و دقیق از معماری معاصر دست‌ یافت. با این‌ که معماران معاصر خطوط خشک، سرد و اصول کاربرد گرایی معماری مدرن را به حساب می‌ آورند اما به دنبال طراحی ساختمان‌ هایی با علایق شخصی هستند. در معماری جدید امروز، پنجره‌ های بسیار بزرگی که نور طبیعی فراوانی را به فضای داخلی دعوت کرده و فضا های باز و وسیعی که حس زیبایی و روشنی را القا کرده متداول شده است.

تعریف سبک معماری ارگانیک

فرانک لوید رایت یکی از مهم‌ترین معماران سبک ارگانیک است و از ویژگی‌های شاخص سبک معماری ارگانیک این است که ساختمان بایستی بخشی از ماهیت سایت را در خود داشته باشد و از چشم‌ انداز طبیعی پیرامون برخاسته باشد. در سبک اورگانیک مصالح به سادگی به روشی استفاده شده‌اند که ویژگی ذاتی آن‌ها از جمله رنگ و بافت حفظ و تقویت شده است. هیچ مصالحی نسبت به دیگری برتری ندارد و فرم ساختمان بایستی بیانگر ماهیت مصالح کاربردی باشد. در سبک معماری ارگانیک تنها تعداد معدودی از مصالح در فضای بیرونی و درونی استفاده شده است. فضای داخلی سبک ارگانیک تعیین‌کننده فرم نمای بیرونی است. فضای داخلی به صورت جعبه‌ هایی که اتاق نامیده شده نیستند بلکه فضایی است که بایستی آزادانه از یک حوزه‌ی داخلی به حوزه‌ی داخلی دیگر در حرکت باشد. اتاق‌ های تنها مستطیل‌ های ساده‌ای نیستند بلکه به صورت عمودی و افقی شکسته شده‌اند.

طبقه بندی سبک معماری معاصر

معماری معاصر از سال ۱۹۵۰ تا امروز با اصطلاح عمومی معماری مدرن طبقه‌ بندی شده است. زمانی که انسان در نهایت بر روی ماه قدم گذاشت ، ایده‌ی آینده‌ گرایی در معماری نیز الهام‌ بخش شد و ایده‌ هایی نظیر منطق‌ گرایی ( حس‌ بی‌ مکانی ) ، معماری پست‌ مدرن ( زیبایی‌ شناختی متنوع و نوآورانه )، معماری دیکانستراکشن ( آشوب و تکه تکه شدن ) معمول شدند. علاوه بر این ، معماری سبز که به عنوان سبک معماری پایدار شناخته شده اصطلاح عمومی است که به روش‌ های طراحی آگاهانه محیطی در زمینه‌ ی معماری گفته شده است. ایده‌ ی پایداری یا طراحی زیست‌ محیطی این اطمینان را حاصل کرده است که اقدامات و تصمیمات امروز در زمینه‌ ی حفط محیط‌ زیست فرصت‌ های زندگی بهتری را برای نسل‌ های آینده فراهم آورده است.

اولین سبک معماری بین‌المللی

اکسپرسیونیست ، سبک معماری آرت‌ دکو، سبک بین‌ المللی و غیره از مشخصه‌ های معماری مدرن در قرن بیستم است که معماران و طراحان به جای دنباله‌ روی از سبک‌ های گذشته روش‌ هایی را برای ایجاد یک سبک جدید مطابق با دوران خود تجربه کردند. معمار مدرن در ابتدا با ساده‌ سازی فرم و حذف تزئینات به وجود آمد در دهه‌ی ۱۹۴۰ تمامی جنبش‌ ها تحت عنوان سبک بین‌ المللی شناخته شدند و مدرنیسم بین‌الملل که ساده و بی‌ تزیین بود در کارهای معمارانی مثل لوکوربوزیه و مدرسه‌ باهاوس آلمان ظهور کرد. عملکرد گرایی در این سبک اصل است و معماران بایستی ساختمان را بر اساس عملکرد ویژه‌ ای که دارد طراحی کنند. لوئیس سالیوان برای اولین بار شعار فرم تابع عملکرد را که از شعارهای محوری معماری مدرن است، مطرح کرد. ویلا ساوای نزدیک پاریس طراحی شده توسط معمار معروف لوکوربوزیه ساختمان بانفوذی در دوره‌ی مدرنیسم است.

سبک معماری نئو کلاسیک

در دوره نئوکلاسیک، احیای فرم‌های معماری باستان بر اساس مشاهدات و مطالعات ساختمان‌ های شاخص کلاسیک میسر شد، به طوری که طرح معماری معابد رواق‌ دار در بسیاری از ساختمان‌ های عمومی و حتی خانه‌ ها رایج گردید. مشابه دوران باستان روم، اغلب بناهای رواق‌ دار با بام مسطح و المان‌ های خالص برگرفته از دوران باستان ترکیب شده‌اند. همچنین معماران پالادینی تاکید خاص بر روی بام چهار طرفه داشتند که اغلب با گنبد و نور مرکزی بام و با نرده محصور شده است. پیش‌ آمدگی قابل توجه بام با قرنیزهای دستک‌ دار یا رف‌ تزئینی از دیگر مشخصه‌ های مهم سبک معماری کلاسیک است. از مشخصه‌ های کلیدی دیگر معماری نئوکلاسیک، استفاده از ایوان ستون‌ داری است، چه در فرم «ایوان رواق‌دار» و یا یک ایوان کوچک‌ تر و ساده‌ تر. ایوان‌ ها اغلب با استفاده از «قرنیز‌های دستک‌دار» و دیگر تزئنات آراسته شده‌اند.

شاخص ترین سبک معماری چینی

مشخصه‌ های معماری چینی مبتنی بر ارزش‌ های اجتماعی، باورهای مذهبی و جاذبه‌ های طبیعی شکل گرفته است، خانه در چین باستان از الویتی ویژه برخوردار بود یکی از دلایل این است که مردم در چین باستان دین رسمی نداشتند به همین خاطر سبک معماری چینی منطقی و خود خواهانه است‌ و دلیل دیگر این که علاقه مند به خلق اثری یادمانی برای خدایان خویش نبودند. تنها جایگزین خدایان طبیعی بوده که عبارت است از زمین، بهشت، کوه و دریا و بیشتر معابدی که برای آنها ساخته شدند برگرفته شده از فرم خانه‌ های عموم و کاخ‌ هاست. از عمده مصالحی که استفاده شده می‌توان الوار های چوب و مصالح کم دوام را نام برد. دلیل عمده موفقیت معماری چینی را الهام از شکوفه های بهاری آلو و هنر خوشنویسی میتوان نام برد، خطوط منحنی شکل خطاطی که القای حسی شاعرانه است.

اصول جاودانگی سبک معماری یک ساختمان

روند فهم سبک یک بنای معماری در گستره‌ای از تغییرات تاریخی، شکلی، مصالح و جزییات تزیینی نهفته است.
هویت بخشی به این مفاهیم و کشف ویژگی‌های مشترک کلید درک سبک در معماری است.
چیدمان دیوارها در معماری چینی برگرفته شده از طرح مایه ی انرژی مثبت چی در فلسفه فنگ شویی است.
چنین مفهومی تنها به معنی تعیین محورها و مکان خانه نیست.
بلکه مقیاس درب و پنجره، تقارن، اضلاع چندگانه، نمای جلویی و عقبی است.

مولفه تشخیص سبک معماری در بنا

با توجه به این‌ که عملکرد یک بنا در ظاهر آن نمود می‌یابد.
اغلب بناها حائز ویژگی‌ های بصری در نما هستند که موجبات تمایز آن‌ ها فراهم می‌کند.
ویژگی‌ هایی با اهداف ساختاری و یا تزئینی.
به عنوان مثال، نمای یک مغازه معمولا از شیشه است.
آشنایی با ویژگی‌ های کلیدی نما به ناظر کمک خوهد کرد.
تا انواع سبک‌ معماری مختلف بناها را تشخیص دهد.
هر چند اجزای یک نوع سبک ساختمانی می‌تواند.
به عنوان تزئینات بر روی یک نوع کاملا متفاوت ساختمان نصب شود.
این موضوع می‌تواند تمرینی در راستای ارتباط انواع ساختمان‌ها با توجه به عناصر بصری باشد.

خصوصیات سبک معماری چهارسو 

معماری چهارسو در راستای درک سبک‌ شناختی و محتوای بصری معماری.
مهارت‌ های لازم را برای یک دانشجوی معماری دست خواهد داد.
ویژگی‌ های کلیدی و هویت‌ شناسی سبک‌ ها از دوره‌ ی یونان تا به امروزه.
در وب‌ سایت چهارسوی معماری به روز شده است.

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





موضوعات مرتبط: معماری
برچسب‌ها: هنرشناسی